ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 24 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 24 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» συμπαρίσταται στους 24 απολυμένους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους.

Στις 11/2/2020 οι 24 συμβασιούχοι απολύθηκαν από την δουλειά τους ύστερα από 5 και πλέον χρόνια συνεχούς εργασίας στην ίδια υπηρεσία, την υπηρεσία καθαριότητας. Είχαν προσληφθεί στον δήμο μέσω ΑΣΕΠ και μετά από συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων συνέχισαν να εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου με δύο ομόφωνες αποφάσεις του διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι είναι αναγκαίοι στην υπηρεσία καθαριότητας στην οποία υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις.

Η δημοτική αρχή πρέπει να σεβαστεί αυτές τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Η διγλωσσία της δημοτικής αρχής, άλλα να λέει στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα να υποστηρίζει στα δικαστήρια μέσω της νομικής της υπηρεσίας, οδηγεί 24 εργαζόμενους στην ανεργία και στην απόγνωση.

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

                                 «ΡΕΘΥΜΝΟ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»